Připravte si sladký, ale lehký dezert. Citrónový krémový cheesecake si zamilujete

Už jste četli?

potřebujete:
200g máslových sušenek
100g změklého másla
750g sýru Mascarpone
300g moučkového cukru
200g zakysané smetany
5PL hladké mouky
7ks vajec
2ks vaječného žloutku
3ks citronů
Přečtěte si: Ledové občerstvení přímo u vás doma. Připravte si ty nejoblíbenější ovocné zmrzliny

postup:
V mixéru rozmixujeme sušenky, rukama smícháme se změklým máslem a vytvoříme směs. Vybereme si kulatou dortovou formu, kterou vyložíme pečícím papírem a na dno formy a po okrajích namačkáme sušenkové těsto. Korpus si dáme upéct do vpředu předehřáté trouby na 180 stupňů asi 10 minut.

Mascarpone, zakysanou smetanu a moučkový cukr při nízkých otáčkách vyšleháme s mixérem. Postupně po jednom za stále šlehání přidáváme i čtyři celé vajíčka, dva žloutky a pět lžic hladké mouky. Vše dobře promícháme a takto připravený krém vylijeme na korpus a dáme opět péct při stejných podmínkách 10 minut. Potom teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme přibližně polhodinu.Ešte horký cheesecake pomocí nože oddělíme od okrajů formy, aby se během chladnutí nenalepí na formu.

Krém vytvoříme tak, že v misce vyšleháme metličkou tři vajíčka a tři lžíce moučkového cukru. Pečlivě umyjeme citrony v horké vodě a následně z nich nastrouháme kůru – a také přecedíme šťávu z nich. To vše přidáme do směsi, kterou následně přeložíme nad parní lázeň a vaříme za stálého smíšení, dokud nezhoustne. Přidáme do něj lžíci másla a dbáme na to, aby se rozpustilo. Hotový vychladlý krém nalijeme na cheesecake.

- Komerční sdělení -spot_img
- Komerční sdělení -spot_img

Mohlo by vás zajímat:

- Komerční sdělení -spot_img

Více od autora

- Komerční sdělení -spot_img